Hvordan og hvorfor

  • Bi på timian
  • Bipak med brød

I vores søgen efter produkter der kan erstatte plastik i vores køkken fandt vi noget der var svært at erstatte: Plastikposer, plastikfolie og alu-folie til at pakke vores mad ind i.

For det første vil vi gerne undgå at bruge plastik til at pakke vores brød og ost ind i. For det andet synes vi at brødet damper vand ud på indersiden af plastikposen, så brødets overflade bliver våd. Det gør at vores brød mugner alt for hurtigt.

Vi har brugt bivoks fra vores bier i alt fra vokslys, imprægnering af tøj og træ, til hudcreme. Så det var naturligt for os at bruge voksen til et nyt produkt, da vi kender bivoksens helt specielle egenskaber.

Vi endte med at simpelt produkt, som består af kemifrit bomuldslærred og bivoks.Efter lang tids test i vores eget køkken, og i famile og venners køkkener, synes vi at vi havde et produkt der kunne være nyttigt for andre at bruge.

Vi har brugt det til indpakning af brød, ost, halve avocado, halve citroner, kiks og kager, madpakker til ture, og meget mere.

Vi har også erstattet aluminiumsfolie med vores voksindpakning, så vores bidrag til forurening og CO2 i atmosfæren er nedbragt en smule.

Når vi har brugt indpakningen til noget som kan smitte af, har vi vasket den med vand og opvaskemiddel. Vi har genbrugt indpakningen over 100 gange, og det virker stadig som det skal. Det har ikke optaget lugt, hverken fra ost eller løg.

Vi har testet for bakterier og mug/skimmel på materialet efter lang tids brug, og det viser sig at svampe og bakterier har svært ved at overleve på bivoks. Bierne ville også hurtigt blive syge hvis deres hjem mugnede.

Det har været svært at finde den bedste måde at imprægnere stoffet, da vokslaget let blev for tykt eller for tyndt. Men vi har fundet en god metode, som tager lidt tid, men giver et godt resultat.