Sådan bruger du Bipak

Bipak er det nye alternativ til indpakning af fødevarer. Det kan bruges alle de steder du før ville bruge plastfolie eller sølvpapir, undtagen til råt kød og varme fødevarer. Det er fordi Bipak ikke tåler at blive varmet meget op, eller at blive vasket i meget varmt vand, da voksen kan smelte af.

  • Melon
  • Pose med brød
  • Lukket pose

Bipak bruges lige som du ville bruge sølvpapir, plastikfolie eller indpakningspapir, bortset fra at du ikke kan pakke meget varm mad ind i den.

Læg det henover en skål eller tallerken, og fold det ned omkring siderne. 
Pak det omkring en ost eller grøntsag, som om det var indpakningspapir. Med lidt varme fra fingrene vil Bipak klæbe en smule sammen og holde faconen.

Når du pakker en madpakke ud, kan Bipak bruges som underlag/tallerken.

Bipak kan foldes sammen, men lad være med at folde meget skarpe kanter, da voksen kan knække. Hvis det sker, skal Bipak bare varmes lidt i ovnen eller med en hårtørrer på det knækkede sted.

Undgå at skære ned i Bipak med en kniv, det kan den ikke holde til. Tag din ost ud af Bipak før du skærer skiver af osten.

Bipak kan knække hvis man prøver at åbne det i frossen tilstand, lige som frosset vasketøj. Hvis man har brugt det i fryseren, skal man tø pakken op inden man åbner den.

Efter brug kan Bipak vaskes i koldt eller lunkent vand, evt. med lidt opvaskemiddel. Efter tørring er den klar til brug igen.

Bipak posen bør rystes så brødkrummer falder ud. Den kan også skylles indvendigt. Hvis brødkrummer ligger længe i posen kan de mugne, hvis der er lidt fugtigt.